Σήμερα η ψηφοφορία για τα φάρμακα. Ποια γραμμή θα ακολουθήσουν τα κόμματα

27/11/2013 11:31
Σήμερα η ψηφοφορία για τα φάρμακα. Ποια γραμμή θα ακολουθήσουν τα κόμματα

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία-φωτιά του Άδωνι Γεωργιάδη για τις μειώσεις  τιμών στα φάρμακα. Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ανταραχή ενώ μαίνετεαι κι ο  πόλεμος μεταξύ Άδωνι και ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοί θα καταψηίσουν την τροπολογία και ποιοί θα ψηφίσουν απλώς Παρων;

Με τον Άδωνι και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στα μαχαίρια ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νοσοσχέδιο που περιλαμβάνει την τροπολογία -φαρμάκι για τις μειώσεις τιμών στα φάρμακα.

Έδωσαν και πήραν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο "στρατοπέδων" για συμφέροντα γύρω από τις φαρμακοβιομηχανίες αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να την αποσύρει για 10 μέρες για να γίνει διάλογος, διαφορετικά θα "εξυπηρετεί συμφέροντα". Από την άλλη ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την πρόθεσή του ακόμη και να πάει στην Κουμουνδουρου για να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία για  "να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
 
"Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου, γιατί ίσως έχει πέσει θύμα κακών συμβουλών", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι 'θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα".
 
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την τροπολογία ενώ η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.

 
Το  ΚΚΕ από την πλευρά του θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ καθώς υποστηρίζει ότι "οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα φάρμακα, όπως γίνεται συνολικά για τις δημόσιες παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποσκοπούν στη μείωση της κρατικής-ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλεία και θεραπείες".