Ο προστάτης των φτωχών Άδωνις Γεωργιάδης

26/11/2013 10:00
 Ο προστάτης των φτωχών Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης επιμένει να υποδύεται τον Ζορό υπερασπιστή των αδυνάτων και πολέμιο των "κακών φαρμακοβιομηχάνων" υποστηρίζοντας πριn λίγο ότι δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από εταιρείες προκειμένου να αποσύρει την τροπολογία που φέρνει μειώσεις τιμών σε 6.000 φάρμακα.

 

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτησή της Βασιλικής Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) στην Βουλή είπε:  «Θα έπρεπε να εκπροσωπείτε το πορτοφόλι των εργαζομένων και όχι των βιομηχανιών. Σας αφιερώνω και το πρωτοσέλιδο της «Πράσινης» του Σαββάτου» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προσωπικά στην βουλευτή «αν καταψηφίσετε την τροπολογία την Τετάρτη τότε η ψήφος σας θα σας συνοδεύει μια ζωή γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι έλληνες φαρμακοβιομήχανοι. Να ξέρετε όμως ότι η εξοικονόμηση προέρχεται κατά ¾ από περιορισμούς ξένων εταιριών και κατά ¼ από ελληνικές. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μας εγκαλεί γιατί εως τώρα οι τιμές δεν ήταν παρόμοιες με αυτές της Ευρώπης και όχι να μας κατηγορεί σήμερα που το κάνουμε, εκπροσωπώντας την εγχώρια βιομηχανία. Για όλα αυτά που ισχυρίζεστε ή δεν καταλαβαίνεται ή σας έχουν παραπληροφορήσει. Δεν θελω να πιστέψω ότι εσείς προσωπικά κάνετε αυτό το λάθος και γίνεστε όπως κάποια άλλα στελέχη εκπρόσωποι τύπου κάποιον βιομηχανιών».

Νωρίτερα, η κυρία Κατριβάνου ανέφερε ότι «παρακολουθούμε την "γεωργιάδα" στις τηλεοράσεις. Αυτό που ξέρουμε είναι αυτό που βιώνει ο κόσμος. Ότι αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του. Το πρόβλημα είναι ότι ενεργείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς γιατί σας το υπαγορεύει η τρόικα».