Στη "μάχη" από σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

25/11/2013 10:08
Στη "μάχη" από σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

Νέα ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά την απόφαση των γιατρών του Οργανισμού για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο από την πλευρά των γιατρών να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους.

 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από σήμερα κέντρα υγείας και πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά περιστατικά θα εξετάζονται στα πολυϊατρεία τουλάχιστον για τρείς ημέρες, μέχρι να αποφασίσουν οι γιατροί ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους.
 
Οι γιατροί αντιδρούν στις επικείμενες απολύσεις του προσωπικού από τον Οργανισμό, και διαμηνύουν ότι αν το υπουργείο επιμείνει στην κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις , θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας.
 

Επίσης, 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).

Όπως και να'χει η τύχη 2246 γιατρών έχει ήδη αποφασιστεί.  Γιατροί που είναι επί ξύλου κρεμάμενοι καθώς  κατά την Task Force πρέπει να μεταφερθούν στα νοσοκομεία ή να δούνε την πόρτα εξόδου.
 
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στηρίζει την απεργία των ιατρών των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και δηλώνει ότι «η αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, με την διαθεσιμότητα - κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης των παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα».
 

Ο ιατρικός κόσμος, σημειώνει ο ΠΙΣ «αντιδρά στα σχέδια των δανειστών μας για απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, που σήμερα είναι αναγκαίες παρά ποτέ, καθώς και στη μεγάλη μείωση των δαπανών Υγείας, που θα σημάνει την περιθωριοποίηση του ιατρού και την εξαθλίωση κάθε ασφαλισμένου».