Αιφνίδιο κύμα κινητικότητας στα ψυχιατρεία. Παραιτήσεις διοικητών

22/11/2013 13:19
Αιφνίδιο κύμα κινητικότητας στα ψυχιατρεία. Παραιτήσεις διοικητών

Στα κάγκελα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρικων Νοσοκομείων της χώρας μετά την χτεσινή ανακοίνωση για την αιφνίδια έναρξη κινητικότητας στο Δαφνί, το Δρομοκαϊτειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με καταλήψεις, ενώ ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Δαφνί παραιτήθηκε σήμερα το πρωί.

 

Η κινητικότητα και οι απολύσεις σαρώνουν και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Με μια αιφνίδια εντολή της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε από χθες τις διαδικασίες για κινητικότητα εξπρές στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αλλά και σε αυτό της Θεσσαλονίκης.

Αλεπάλληλες ήταν οι συσκέψεις τον τελευταίο καιρό χωρίς όμως να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και οι προθέσεις, ενώ εκτός των συζητήσεων βρισκόταν ο διοικητής του ψυχιατρικού νοσοκομείου «Δαφνί» γεγονός που τον έκανε σήμερα το πρωί να δώσει την παραίτησή του.
Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και σκοπεύουν να κάνουν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης αλλά και στην είσοδο.
 
Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες σε κινητικότητα μπαίνουν από το Δαφνί 150 άτομα και 83 από το ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης ενώ δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι θα μπούνε στον πάγο από το Δρομοκαίτειο καθώς υπάρχουν νομικά ζητήματα καθώς πρόκειται για κληροδότημα.
 
Πάντως εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και σε αυτό το κύμα της κινητικότητας που αποτελεί ουσιαστικά το δεύτερο μέρος.
 
Αναμένεται να ακολουθήσει κινητικότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας κάτι που θεωρείται πιο δύσκολο λόγω των ισορροπιών και των πιέσεων που ασκούνται από τοπικούς άρχοντες.