Το τέλειο προφυλακτικό!

21/11/2013 22:15
Το τέλειο προφυλακτικό!

Με κύριο υλικό παραγωγής του το γραφένιο είναι το πιο ασφαλές, λεπτό κι ανθεκτικό προφυλακτικό που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Με λίγα λόγια αποτελει το τέλειο προφυλακτικό καθώς αυξάνει την σεξουαλική απόλαυση, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει πιο αποτελεσματικά από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

 

Την ανάπτυξη του σούπερ προφυλακτικού ανέλαβε να κατασκευάσει το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, διότι εκεί ανακαλύφθηκε πριν από εννέα χρόνια το θαυματουργό γραφένιο. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως χρηματοδοτείται από το ίδρυμα του μεγιστάνα της βιομηχανίας των υπολογιστών Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του έχει αναπτύξει πολυσχιδή φιλανθρωπική δράση.

Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια δολάρια διαφόρων ειδών ιατρικά ερευνητικά προγράμματα με επίκεντρο την ανάπτυξη εμβολίων για ασθένειες που θερίζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Το ζεύγος Γκέιτς αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός νέου ασφαλούς προφυλακτικού σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του ιού HIV.

«Αναπτύσσουμε ένα συνθετικό υλικό που θα είναι πιο ελαστικό, και πιο ανθεκτικό ώστε το προφυλακτικό να είναι πολύ ασφαλές στη χρήση. Ταυτόχρονα το υλικό θα είναι και πολύ λεπτό ώστε να αυξάνεται παράλληλα και το επίπεδο της απόλαυσης κατά τη διάρκεια του σεξ» δήλωσε ο Αραβίντ Βιτζαγιαραγκαβάν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που αναπτύσσει το νέο προφυλακτικό. «Όταν ανακαλύφθηκε το γραφένιο υπήρχαν ερωτηματικά για το αν και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ειδικότερα αν θα βρει εφαρμογές στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Όπως αποδείχθηκε οι εφαρμογές του είναι πραγματικά απεριόριστες. Το γραφένιο χρησιμοποιείται στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων, αισθητήρων, σε συσκευασίες τροφίμων κ.α» επισημαίνει ο ερευνητής.