Τι οδηγίες έδωσε ο Άδωνις στους νέους διοικητές των νοσοκομείων;

19/11/2013 11:31
Τι οδηγίες έδωσε ο Άδωνις στους νέους διοικητές των νοσοκομείων;

Τι κι αν είναι τα αγαπημένα παιδιά των δύο μεγάλων κομμάτων; Αν παρακούσουν τις εντολές της τρόικας θα δουν μια και καλή την πόρτα τις εξόδου. Ο λόγος για τους νέους διοικητές των νοσοοκομείων, οι οποίοι αν δεν ακολουθήσουν τις αυστηρές οδηγίες των δανειστών μας- που φτάνουν στ' αυτιά τους και στα δικά μας δια στόματος Άδωνι- μάλλουν θα βρουν σκούρα.

 

Μνημόνια συνεργασίας αναμένεται να υπογράψουν εξάλλου και οι διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, τα οποία θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά, όπως προβλέπει και η συμφωνία του υπουργείου με την τρόικα. Όσοι κάνουν του κεφαλιού τους, έστω και στο ελάχιστο, μέσα σε έξι μήνες θα λάβουν το χαρτί της απόλυσης.

Εξάλλου επανέλεγχος θα υπάρχει σε περίπου 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Για την ακρίβεια οι νέοι διοικητές έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άκρως αυστηρό και φυσικά μειωμένο προϋπολογισμό ο οποίος δε θα πρέπει να ξεπεραστεί ούτε ένα ευρώ. Οι δαπάνες έχουν υπολογισθεί κατά γράμμα και οι προμήθειες πρέπει να είναι μες το ...σταγονόμετρο.
 
Εξάλλου τους τελευταίους μήνες λόγω της αναμονής διορισμού των νέων διοικητών, οι παλαιοί είχαν βάλει το σύστημα στον ...πάγο, μην αγοράζοντας σε κάποιες περιπτώσεις ούτε τα απαραίτητα.


Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό με τους γιατρούς και το προσωπικό να αναζητά ακόμη και από τα φαρμακεία βαμβάκι.
 
Χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής όπου οι γιατροί δεν είχαν ούτε ράμματα για τους ασθενείς, όπως είχε καταγγείλει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.


Παράλληλα οι νέοι διοικητές και ειδικά εκείνοι που δεν έχουν εμπειρία στον τομέα της υγείας αναμένεται να καθίσουν στα ...θρανία αφού όλοι οι νεοδιορισμένοι εκπαιδεύονται μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.