Από κόσκινο περνά ο ΕΟΠΥΥ

12/11/2013 12:42
Από κόσκινο περνά ο ΕΟΠΥΥ

Υπό καθεστώς αξιολόγησης βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ αυτές τις ημέρες, ώστε το πολύ μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες αλλαγές.

 

"Τσεκ απ" στον εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιων Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Στο κόσκινο των αρμόδιων υπηρεσιών μπαίνουν παροχές, δομές, υπηρεσίες αλλά και προσωπικό. Πρώτες στο στόχαστρο των ελέγχων όμως είναι οι δομές του ΕΟΠΥΥ όπως τα περιβόητα πολυϊατρεία. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν βάλει κάτω αριθμούς και εξετάσεις, επισκέψεις αλλά και αποδοτικότητα ώστε στη συνέχεια να μπορούν να αποφανθούν τι ...περισσεύει. 
 
Άλλωστε και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ σε δηλώσεις του στο παρελθόν δεν είχε κρύψει ότι μέσα στις συζητήσεις υπάρχει και το σενάριο να μπει λουκέτο σε κάποιες μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Μέσα σε αυτές αναμένεται να είναι όσες εδρεύουν σε νοικιασμένα κτίρια. Εξάλλου τα ποσά που δίνονται μόνο για ενοίκια ετησίως είναι κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα διαθέτει δεκάδες ανεκμετάλλευτα δημόσια κτίρια τα οποία παραμένουν κενά. 
 
Πάντως όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές ειδικά στο προσωπικό πιθανώς θα καθυστερήσουν καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να προετοιμάσει πρώτα το κλίμα στους υγειονομικούς κλάδους πριν προχωρήσει στις όποιες κινήσεις.