Ρημάζουν τα νοσοκομεία κι ο Άδωνις διορίζει κομματικούς

8/11/2013 13:03
Ρημάζουν τα νοσοκομεία κι ο Άδωνις διορίζει κομματικούς

Ο πόλεμος μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Βαρνάβα καλά κρατεί. Αιτία της αναζοπύρωσής του αυτή την φορά ο διορισμός διοικητών της γαλάζιας και πράσινης παράταξης στα δημόσια νοσοκομεία, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών την στιγμή, που τα χειρουργεία δεν έχουν ράμματα ούτε για δείγμα.

 

Ο δικομματικός χαρακτήρας των πρόσφατων διορισμών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας έχει προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις στο μέτωπο των νοσοκομειακών γιατρών. 

Ο εκπρόσωπός τους, Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνει στον Άδωνι αυτό που κι ο ίδιος γνωρίζει αλλά επιμένει να κάνει τα στραβά μάτια. Την δραματική έλλειψη,δηλαδή, όχι μόνο υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, κύρίως όμως την έλλειψη βασικού υγειονομικού υλικού. 

Οι γιατροί με άλλα λόγια ψάχνουν με τα κυάλια τα ράμματα για να χειρουργήσουν κι ο Άδωνις αντί να λύσει τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, ασχολείται με δικομματικές πρακτικές, τοποθετώντας μπλε και πράσινα παιδιά στις θέσεις των διοιηκητών. Μάλλον γι'αυτό συχνά πυκνά κατηγορεί τον Βαρνάβα πως εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική είναι μάλιστα η γνωστοποίση προς των υπουργό ενός εγγράφου του προϊσταμένου του χειρουργείου του νοσοκομείου Χαλκιδικής, το οποίο δείχνει την ύστατη έκκληση του προϊσταμένου του χειρουργείου να βρεθούν ράμματα διότι διαφορετικά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τα χειρουργεία. 

Μάλιστα στο έγγραφο σημειώνει ότι με τις ελλείψεις και τα διαθέσιμα υλικά τα χειρουργεία δεν αποτελούν αποστειρωμένο χώρο ενώ οι άρρωστοι κινδυνεύουν με μολύνσεις. 
 
«Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες επιστήμονες ικανοί να αναλάβουν τη διοίκηση των Νοσοκομείων ο «αξιοκράτης» υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης διόρισε ως διοικητές Νοσοκομείων ανθρώπους που ως μόνο προσόν έχουν τον τίτλο του αποτυχημένου πολιτευτή της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.
 
Μάλιστα η αναλογία 3 κομματικά εγκάθετοι της ΝΔ προς 1  του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αντιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία της χώρας ως λεία και τη διανέμουν με όλους τους κανόνες που επικρατούν στο βασίλειο των αρπακτικών» τονίζει ο κ.Βαρνάβας.
 
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών Γιατρών επισημαίνει πως  «τα Νοσοκομεία ρημάζουν από έλλειψη προσωπικού και υλικών.
Γι αυτό και ο κλάδος του απευθύνει έκκληση,επιστρέφοντας από το Καζακστάν να προμηθευτεί και να βάλει στις βαλίτσες του έστω και λίγα χειρουργικά ράμματα, ώστε να μπορέσουμε να χειρουργήσουμε μερικούς από τους ταλαίπωρους ασθενείς μας».