Διεγράφησαν από το σύστημα και τώρα συνταγογραφούν ξανά!

8/11/2013 12:15
Διεγράφησαν από το σύστημα και τώρα συνταγογραφούν ξανά!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Τιμωρία-μαϊμού για τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούσαν. Μπορεί τα ονοματά τους να διεγράφησαν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τα μάτια του κόσμου, τώρα όμως επέστρεψαν δριμύτεροι, μετά το πόρισμα της ελληνικής διακιοσύνης. Μας κοροϊδεύουν για τα καλά. Δεν εξηγείται διαφορετικά τέοια απόφαση.

 

Κανονικά μπορούν να γράφουν και πάλι φάρμακα για τους ασθενείς τους οι γιατροί που κατηγορήθηκαν για παράνομη υπερσυνταγογράφηση και, υποτίθεται πως τιμωρήθηκαν γι' αυτό με την διαγραφή τους από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράγησης. Η ελληνική δικαιοσύνη μπροστά στις κομματικές πιέσεις, παρενέβη για ακόμη μια φορά τους νόμους του ελληνικού δικαίου και προχώρησε σε μια αυθαίρετη απόφαση-κόλαφο για τους συγκεκριμένους ιατρούς, αγνοώντας φυσικά την επιτροπή ελέγχου του ΕΟΠΥΥ.

"Κατέρρευσε η επικοινωνιακή "φούσκα" του ΕΟΠΥΥ καθώς η ελληνική δικαιοσύνη μετά από αίτηση αναστολής των γιατρών που τιμωρήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς στοιχεία με την κατηγορία της υπερσυνταγογράφησης, αποφάσισε να τους δώσει και πάλι το δικαίωμα να συνταγογραφούν, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία", αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.
 
Η Ένωση Ιατρών υποστηρίζει για την ακρίβεια, πως ελληνικά δικαστήρια εξέδωσαν την πρώτη απόφαση αναστολής της "αυθαίρετης και παράνομης απόφασης του ΕΟΠΥΥ περί αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης σε ιατρούς που είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ"
 
Μια απόφαση που όπως όλα δείχνουν, αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα στην ελληνική δικαιοσύνη να λύνει τελικά τέτοιες αποφάσεις δεδομένου πως το επιχείρημα της αναστολής ήταν πως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία εναντίον των γιατρών.
 
ΗΈΝΙ-ΕΟΠΥΥ κάνει μάλιστα λόγο ότι επρόκειτο για προχειρότητα από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν είχε γνωστοποιήσει καν στους γιατρούς για ποιο λόγο τους παραπέμπει ενώ επισημαίνει ότι «ουδεμία παράβαση διαπιστώνεται, αφού η υπόθεση παραπέμπεται για έλεγχο στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όπως η ίδια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δηλώσει!»
 
Σημειώνει δε, ότι όλες οι αποφάσεις με τις οποίες καταργείται η πιστοποίηση των γιατρών «έχουν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου».
 
Πόσο πιο διεφθαρμένο ,μπορεί αν γίνει ένα σύστημα μου δεν τιμωρεί τους ενόχους του αλλά αφήνεται έρμαιο στις επιθυμίες και τις εντολές της εκάστοτε πολιτικής - οικονομικής εξουσίας; Συγχαρητήρια στον κ. Υπουργό για την "διαφάνεια" και την "αξιοκρατεία" του συστήματός.