Τι σχέση έχει η άσκηση με την επιλογή ερωτικού συντρόφου;

5/11/2013 18:24
Τι σχέση έχει η άσκηση με την επιλογή ερωτικού συντρόφου;

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει πως η άσκηση, εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει για τον οργανισμό μας, συμβάλλει καθοριστικά και στην επιλογή του ερωτικού μας συντρόφου. Με ποιόν τρόπο οπως συμβαίνεια κάτι τέτοιο;

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονήθηκε στο "Sue Ryder Care". Στο μικροσκόπιο της παρακολούθησης τέθηκαν 1.500 αθλητές που έτρεχαν καθημερινά και 1.500 άσχετα με την γυμναστική άτομα.

Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι 1 στους 3 δρομείς έκαναν σεξ μία φορά το μήνα ή και λιγότερο. Επίσης, ένας στους δέκα άνδρες δρομείς, παραδέχθηκε, πως σκέφτεται το σεξ κατά τη διάρκεια της προπόνησής του. Αντίστοιχα, ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 5% των γυναικών δρομέων, παραδέχθηκε, πως σκέφτεται το σεξ κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ οι μισές και παραπάνω ανέφεραν, πως όταν προπονούνται σκέφτονται πόσο τους ωφελεί η άσκηση.
 
Το καλό όμως της υπόθεσης δεν σταμτά εδώ. Ένας στους δέκα άνδρες δρομείς παραδέχθηκε, πως κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ενώ ποσοστό της τάξεως του 3% παραδέχθηκε, πως κάνει σεξ τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.
 
Οι θετικές επιδράσεις της άθλησης ωστόσο είναι ακόμα πεισσότερες. Περίπου το 25% των δρομέων που συμμετείχαν στην έρευνα, αποκάλυψαν, πως η προπόνησή τους είναι ένας καλός τρόπος για να κάνουν γνωριμίες με άτομα του αντίθετου φύλου και να φλερτάρουν κατά τη διάρκεια της άσκησης! Μάλιστα, το 35% των δρομέων, παραδέχθηκε, πως έχουν καταφέρει να πιάσουν κουβέντα με κάποιον αθλητή του αντίθετου φύλου κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Συνήθως, οι ερασιτέχνες αθλητές αρέσκονται να γνωρίζουν πιθανά ταίρια, που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με αυτούς, μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον αθλητισμό και έχουν κοινές ιδέες για την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.