Αντικαταθλιπτικά τα προβιοτικά;

31/10/2013 19:10
Αντικαταθλιπτικά τα προβιοτικά;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κονέκτικαντ τα προβιοτικά φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές επδράσεις για την ψυχική μας υγεία.

 

Μακριά διώχνουν την κατάθλιψη τα συγκεκριμένα βακτίρια που τα συναντούμε καθημερινά στις περισσότερες τροφές που επιλέγουμε. Όπως έδειξε η έρευνα εκτός του ότι μας βοηθούν στην διαδικασία της πέψης ευθύνονται και για την καλή μας ψυχική υγεία.

Παλαιότερες έρευνες, έχουν αποδείξει ότι τα προβιοτικά επηρεάζουν θετικά τη συνολική εικόνα της υγείας, καθώς όταν το…σπίτι τους, δηλαδή το έντερο, δεν λειτουργεί σωστά, προκαλούνται πολλά προβλήματα σε ολόκληρο τον οργανισμό.
 
Παράλληλα, υπάρχουν στοιχεία ότι επιδρούν θετικά και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, προλαμβάνοντας μολύνσεις, προστατεύοντας από αλλεργίες και θεραπεύοντας δερματολογικά προβλήματα όπως η ακμή και η ψωρίαση.
 
Λιπαρά ψάρια, αμύγδαλα, γιαούρτι, μπανάνες, πατάτες, κεφίρ, λάχανο τουρσί, μαύρη σοκολάτα είναι μερικές από τις τροφές στις οποίες εντοπίζονται αυτοί οι σύμμαχοι για την καλή ψυχική και σωματική υγεία.