Μακρή: Καμία μονάδα απεξάρτησης κλειστή

30/10/2013 21:15
Μακρή: Καμία μονάδα απεξάρτησης κλειστή
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο κτίριο των νέων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης η υφυπουργός Υγείας,Ζέττα Μακρή υποσχέθηκε κατηγορηματικά πως δεν θα κλείσει καμίαμονάδα απεξάρτησης.
 
Σε ερώτηση σχετικά το λουκέτο που πρόκειται να μπει στα ψυχιατρεία το οποίο  θα έχει ως απότέλεσμα και την διακοπή λειτουργίας της μονάδας απεξάρτησης, που αποτελεί μέρος  του  Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης, η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιες ευαίσθητες μονάδες να καταργηθούν. «Όχι μόνο δεν θα συρρικνώνονται, αλλά θα αναπτύσσονται, αν και θα ήθελα να δημιουργήσω αυτές τις συνθήκες ώστε να μη χρειάζεται να αναπτυχθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
«Το Yπουργείο Yγείας στηρίζει τις προσπάθειες του ΚΕΘΕΑ και θα προσπαθήσει, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας του ως ενός από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής πολιτικής και στρατηγικής για τα ναρκωτικά», πρόσθεσε
 
Να σημειωθεί ότι το ΚΕΘΕΑ θα λειτουργήσει, στο νέο του κτίριο, ένα ψυχοδιαγνωστικό κέντρο, όπου θα μπορούν να απευθύνονται εξαρτημένοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν παράλληλα και ψυχολογικά προβλήματα.