Προκαλούν οι Τούρκοι. Εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπ. Υγείας πως θέλει να προσλάβει Έλληνες γιατρούς!

29/10/2013 06:04
Προκαλούν οι Τούρκοι. Εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπ. Υγείας πως θέλει να προσλάβει Έλληνες γιατρούς!

Σάλο έχουν προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Υγείας,Μεχμέτ Μουεζίνογλου πως επιθυμεί να προσλάβει 7.000 άνεργους Έλληνες γιατρούς. Θα μας πάρουν και τους γιατρούς μας τώρα...;

 

Οι Έλληνες γιατροί αντιδρούν στη συγκεκριμένη δήλωση χαρακτηρίζοντάς την ως προκλητική.

Ο Μουεζιόνογλου που κατάγεται από τη Μουσουλμανική μειονότητας της Θράκης και έχει μεγαλώσει στην Κομοτηνή είπε «κάποτε παρουσιάζαμε την Ελλάδα ως παράδειγμα κατορθωμάτων, όμως από το 2002 και μετά υπάρχει μια Τουρκία που καταφέρνει πολλά περισσότερα».

Ο Τούρκος υπουργός με αφορμή τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου πως 7000 Έλληνες γιατροί ψάχνουν για εργασία στο εξωτερικό δήλωσε συγκεκριμένα « 7000 Έλληνες γιατροί ψάχνουν εργασία στο εξωτερικό. Εγώ τους έχω ανάγκη. Έχουμε ανοιχτές τις πύλες μας στους 7000 γιατρούς της Ελλάδας. Καλώ τους ανθρώπους αυτούς να έρθουν στη χώρα αυτή και με την εμπειρία τους να υπηρετήσουν το λαό αυτό».
 
Μετά τη δημοσιοποίηση και σε ελληνικά μέσα της δήλωσης Μουεζίνογλου το διαδίκτυο και ειδικά οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά από ειρωνικά σχόλια Ελλήνων γιατρών. Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά παρακάτω!
 
«Στο μεταξύ... έχουμε γίνει περιζήτητοι!
Όσοι έβλεπαν Σουλεϊμάν, είναι κάπως πιο μπροστά στην γλώσσα και στην νοοτροπία, από τους υπόλοιπους που το σνόμπαραν…»
«Φύγαμε για Τουρκία !!! Όλοι μαζί θα πετύχουμε και καλύτερους όρους συνεργασίας»
«Με πληρωμή ατζέμ πιλάφ»