Γυμναστική μόνο με το βάρος του σώματός μας!

28/10/2013 16:20
Γυμναστική μόνο με το βάρος του σώματός μας!

Αν βαρεθήκατε τα βαράκια και τα όργανα εκγύμνασης του γυμναστηρίου τότε μην ανησυχείτε. Σύμφωνα με τους ειδικούς φυσικής αγωγής το μόνο βάρος που χρειάζεται κανείς για να γυναστεί ασωστά,είναι το δικό του!

 

Το κόλπο βρίσκεται στις αντιστάσεις με τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες.

Η γυμναστική με το βάρος του σώματός μας, συνήθως χρησιμοποιείται στα πρώτα βήματα που κάνει κάποιος, μέχρι να αρχίσει τις ασκήσεις με τα βάρη. Όμως μπορεί από μόνη της να αποδειχθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής.
 
Όταν κανείς μάθει να εκτελεί σωστά τις βασικές ασκήσεις, όπως οι κάμψεις, τα καθίσματα και οι ασκήσεις χεριών σε μονόζυγα, μπορεί στη συνέχεια να αυξήσει το βαθμό δυσκολίας τους. Αυτό μπορεί να το πετύχει με ένα αντικείμενο που μπορεί να υπάρχει στο σαλόνι του.
 
"Για παράδειγμα, το μόνο που χρειάζεστε για να γυμνάσετε τους γλουτιαίους σας, είναι ένας καναπές" λέει ο Bret Contreras, γυμναστής και συγγραφέας του «Bodyweight Strength Training Anatomy», ενός οδηγού για ασκήσεις γυμναστικής που απευθύνονται σε όλους. Δε χρειάζεται καν να αφιερώσει κανείς πολλές ώρες την ημέρα για να γυμναστεί μόνος του στο σαλόνι του σπιτιού του.
 
«Αρκούν 15-20 λεπτά την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα, τα οποία θα αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός» σημείωσε.
 
«Οι ασκήσεις που βασίζονται στο σωματικό μας βάρος έχουν να κάνουν με τις κινήσεις που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, και πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ταυτόχρονα πολλές μυικές ομάδες, αντί να επικεντρωνόμαστε ξεχωριστά σε κάθε μία, όπως συμβαίνει με τα όργανα στα γυμναστήρια» υποστηρίζει από την πλευρά της η Jessica Matthews, μέλος του American Council on Exercise.