Σοκ: Στα ράντζα και οι γιατροί του "Ευαγγελισμού"

25/10/2013 20:25
Σοκ: Στα ράντζα και οι γιατροί του "Ευαγγελισμού"

Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο του "Ευαγγελισμού" όπου ειδικευόμενοι γιατροί αναγκάζονται να ξαπλώνουν σε ράντζα προσποιούμενοι τους ασθενείς,ώστε να ξεκουράζονται από τις εξαντλητικές εφημερίες.

 

Η φωτογραφία-αίσχος που μοίρασε ο σύλλογος ειδικευόμενων γιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των γιατρών. Η περιγραφή τους συγκλονίζει:

"
Συστέγαση υπνοδωματίου με γραφείο ιατρών και εξεταστήριο ασθενών. Τρύπια σεντόνια, παντελής έλλειψη ειδών υγιεινής, ανεπαρκής θέρμανση - κλιματισμό, ζεστό νερό μόνο ορισμένες ώρες. Κατσαρίδες, και φυσικά αφόρητη ηχορύπανση".
 
Όλα συμπληρώνουν την τραγική εικόνα που συναντούν οι γιατροί που διαμένουν στα δωμάτια αυτά συχνά για πολλά 24ωρα. Οι παραπάνω βέβαια ανήκουν στους τυχερούς,σ'εκείνους δηλαδή που βρίσκουν διαθέσιμο δωμάτιο. Χαρακτηριστικό το ένα κρεβάτι για πέντε εφημερεύοντες γιατρούς! Στην ίδια μοίρα με τους ειδικευόμενους βρίσκονται και οι επιμελητές και οι διευθυντές.

 
Οι υπόλοιποι 'άτυχοι' επιστρατεύουν αυτοσχέδια ράντσα. Δανείζονται φορεία ασθενών. Κοιμούνται σε καρέκλες στα γραφεία, ή αν (σπανίως στον Ευαγγελισμό!) βρεθεί κενό δωμάτιο νοσηλείας προσποιούνται τον άρρωστο και ξαπλώνουν σε αυτό (για τις λίγες ώρες που ενδεχομένως να ξεκλέψουν από την δουλειά).

 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι δεκάδες, εδώ και χρόνια, διαμαρτυρίες και καταγγελίες στη διοίκηση, πέραν της γνώριμης απάντησης "θα το διορθώσουμε, κάποια στιγμή έφεραν και την κορύφωση της ανευθυνότητας: "Δεν σας πληρώνουμε για να ξεκουράζετε στην εφημερία".
 
Απευθυνόμενοι στους ασθενείς, οι γιατροί τονίζουν πως "αν ποτέ χρειαστεί να επισκεφθείτε τα εξάκλινα δωμάτια του Ευαγγελισμού, σκεφτείτε ότι οι γιατροί που τα επισκέπτονται πιθανώς να μένουν σε εξίσου άσχημες συνθήκες"...
 
Αξίζει να επισημανθεί πως οι συγκεκριμένοι γιατροί,άϋπνοι κι εντελώς ταλαιπωρημένοι καλούνται να διαχειριστούν την υγείας μας. Πώς μπορεί να εμπιστευτεί κανείς τον εαυτό του στα χέρια των βασανισμένων αυτών γιατρών;