Καταγγελίες που σοκάρουν για τις γεννήσεις στη Κέρκυρα

24/10/2013 18:00
Καταγγελίες που σοκάρουν για τις γεννήσεις στη Κέρκυρα

Αποκαλύψεις σοκ είδαν το φώς της δημοσιότητας με αφορμή τα θερμά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας με τους δυο επιθεωρητές υγείας που φαίνεται να προπυλακίστηκαν. Έγκυες γυναίκες γεννούν σε απλά δωμάτια.

 

Ουδέποτε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Κέρκυρας προπηλάκισαν τους επιθεωρητές του υπουργείου υγείας αλλα ούτε και οι ελεγκτές ζήτησαν να έρθει η αστυνομία κατά τη διάρκεια της έντασης, κατήγγειλε ο πρόεδρος των γιατρών της Κέρκυρας δίνοντας μια άλλη διάσταση στο τι συνέβη τελικώς εκείνη την ήμερα. 
 
Σύμφωνα με τον κ.Γεωργόπουλο και το πόρισμα της αστυνομίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξε προπηλακισμός των επιθεωρητών αλλά ούτε και παρεμποδίστηκε η διέλευση τους μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ υπογραμμίζει ότι η αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο ´όχι από κλήση των επιθεωρητών αλλά από το υπουργείο υγείας. 
 
"Η απειλή ήταν από τον ίδιο τον υπουργό υγείας και τον προϊστάμενο των επιθεωρητών πως αν δε συνεχίσουν τον έλεγχο θα απολυθούν" δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Κέρκυρας.
 
Ο κ.Γεωργόπουλος υποστήριξε ότι η συνεργασία εργαζόμενων - επιθεωρητών ήταν πολύ καλή μέχρι που ξεκίνησε ένταση από διαμαρτυρόμενους ασθενείς δεδομένου ότι από το νοσοκομείο απουσιάζουν ακόμη και απλά υλικά. 
 
Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) το νοσοκομείο της Κέρκυρας ενώ είναι ολοκαίνουριο δεν μπορεί να νοσηλεύσει τους ασθενείς του. Πάνω από 10.000 Κερκυραίοι αναγκάζονται να νοσηλεύονται εκτός νησιού, 5000 στα Γιάννενα και 5000 στην Αθήνα. 
 
Η πιο ενδεικτική εικόνα είναι αυτή που περιέγραψε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Κέρκυρας σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες αναγκάζονται να γεννούν σε απλά δωμάτια επειδή δε λειτουργεί η μαιευτική κλινική.
 
" Απλοί θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε χώρους τοκετών για να γεννούν οι γυναίκες. Και οι καισαρικές τομές όμως γίνονται σε απλά χειρουργεία παρότι με βάση τα διεθνή στάνταρ τα χειρουργεία πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μπορούν να γίνονται καισαρικές τομές" υπογράμμισε ο κ.Γεωργόπουλος.