Πώς μπορείτε να χαλάσετε τον μεταβολισμό σας με το καλημέρα

21/10/2013 15:15
Πώς μπορείτε να χαλάσετε τον μεταβολισμό σας με το καλημέρα
Ο μεταβολικός ρυθμός του κάθε ανθρώπου, με απλά δηλαδή λόγια οι καύσεις που κάνει, είναι άμεσα εξαρτώμενες από τον αριθμό των γευμάτων που καθημερινά καταναλώνει. Και τι σημαίνει αυτό;
 
Λιγότερα γεύματα, λιγότερες καύσεις. Όταν λοιπόν η μέρα μας ξεκινάει χωρίς πρωινό, αυτό είναι ένα βασικό λάθος, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. 
 
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι το πρωινό αποτελεί ένα από τα πιο βασικά γεύματα της ημέρας. Όταν τρώμε ένα καλό πρωινό, ο οργανισμός για να το μεταβολίσει, δαπανά – καίει θερμίδες. Άρα, πολύ απλά, ρίχνουμε ξύλα στη φωτιά για να αρχίσει το μεταβολικό μας εργαστήρι να καίει.
 
Παράλληλα, η έλλειψη πρωινού δημιουργεί αίσθημα πείνας και αν συνδυαστεί με μεγάλες αποστάσεις από το κυρίως γεύμα, λόγω απουσίας και ενδιάμεσων σνακ, τότε αφενός καίμε λίγο αφετέρου καταναλώνουμε πολύ μεγάλες ποσότητες στο κυρίως γεύμα. 
 
Αν λοιπόν θέλετε να έχετε ένα καλό μεταβολικό ρυθμό μην ξεχνάτε το πρωινό, γιατί και στη διατροφή μας : η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται …
 
Επιστημονική ομάδα:neadiatrofis.gr