Σε αυτοδίκαιη αργία όσοι εμπόδισαν τους ελεγκτές στην Κέρκυρα

18/10/2013 11:11
Σε αυτοδίκαιη αργία όσοι εμπόδισαν τους ελεγκτές στην Κέρκυρα

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας από την στιγμή που εχτές το μεσημέρι δύο ελεγκτές του υπουργείου Υγείας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Ο υπουργός Υγείας,Άδωνιε Γεωργιάδης διέταξε κατεπέιγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια τι ακριβώς συνέβη στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν όταν δύο ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ επισκέφθηκαν το νοσοκομείο με σκοπό να εξετάσουν τα οικονομικά και τον τρόπο λειτουργείας των υπηρεσιών και των εργαζομένων του ιδρύματος.

Κατά το υπουργείο Υγείας συνδικαλιστές εμπόδισαν τους ελεγκτές με συνέπεια να χρειασθεί η παρέμβαση της αστυνομίας για να ολοκληρωθεί το έργο τους. Ο Υπουργός Υγείας,  Άδωνις Γεωργιάδης , με αφορμή το περιστατικό δήλωσε χαρακτηριστικά: 
 
«Αυτό το απεχθές γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα  Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά τη διενέργεια της Ένορκης  Διοικητικής Εξέτασης,  σε αυτοδίκαιη αργία»