Ιατροί ΕΟΠΥΥ: Γλέντια εκατομμυρίων εις βάρος των ασθενών για την μεταρρύθμιση της ΠΦΥ

15/10/2013 14:04
Ιατροί ΕΟΠΥΥ: Γλέντια εκατομμυρίων εις βάρος των ασθενών για την μεταρρύθμιση της ΠΦΥ

Για υποκριτικό και προσχηματικό διάλογο με τους ιατερικούς συλλόγους και τους αντίστοιχους υγειονομικούς φορείς μιλά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα καταφέρεται εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ζητώντας ταυτόχτονα πειστικές εξηγήσεις για την διάθεση εκατομμυρίων ευρώ στην γερμανική Task Force.

 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ): «Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο την αποκάλυψη για ύπαρξη προγραμμάτων εκατομμυρίων ευρώ για μελέτη και υλοποίηση της πολυδιαφημισμένης μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ και της ΠΦΥ, εκατομμύρια που διοχετεύονται μέσω του ΕΣΠΑ στο περίφημο πρόγραμμα "υγεία εν δράση" και την επιτροπή της task force.
 
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη μας προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το Υπ. Υγείας χρηματοδοτεί, με 4,5 εκ. ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ, δράσεις που περιγράφονται με σαφή τρόπο στο πόρισμα της task force, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για τις αλλαγές στην ΠΦΥ, πράγμα που οδηγεί στην εύλογη απορία αν τελικά ο διάλογος αυτός είναι προσχηματικός και υποκριτικός».
 
Ο πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου σημειώνει μάλιστα: «Μεγάλες επίσης απορίες γεννά η χρηματοδότηση με 14900 ευρώ προγράμματος για την ΠΦΥ στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και μάλιστα με ανάθεση στον Πρόεδρο της επιτροπής της task force, την στιγμή που ήδη τρέχει πρόγραμμα 10 εκατομμυρίων ευρώ με παραπλήσιο αντικείμενο για το σύνολο της χώρας».
 
Η Ένωση ζητά εξηγήσεις καθώς όπως σημειώνει την ώρα που υπήρχαν δωρεάν πορίσματα ανατέθηκε με εκατομμύρια ευρώ το έργο στους ειδικούς του Ράιχενμπαχ: «Είναι προφανές ότι κάποιοι οφείλουν άμεσες εξηγήσεις στους πολίτες που είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους μεγάλο μέρος της περίθαλψης τους.
 
Πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις, γιατί ενώ το πόρισμα της επιτροπής Σουλιώτη ήταν δωρεάν, το δεύτερο πόρισμα της task force και οι δράσεις του φαίνεται ότι στοιχίσουν εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες! Είναι ανάγκη το Υπ. Υγείας να εξηγήσει στους φορείς ποιό είναι το νόημα της διαβούλευσης, όταν έχει ήδη αποφασίσει να χρηματοδοτήσει τις δράσεις της επιτροπής της task force».