Βαρνάβας: "Νυχτομάγαζο" το υπουργείο Υγείας σε εποχές κρίσης!

15/10/2013 13:29
Βαρνάβας: "Νυχτομάγαζο" το υπουργείο Υγείας σε εποχές κρίσης!

Εντελώς παράλογο κι εξωφρενικό χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Βαρνάβας,πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών,το γεγονός πως η ομάδα του Ράιχενμπαχ θα αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ για την μελέτη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την στιγμή που ολόκληρη η χώρα ισοπεδώνεται στην κυριολεξία από τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα κι οι πολίτες της υποφέρουν

 

Σάλο προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη ότι το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει 4,5 εκατ. ευρώ για την ΠΦΥ και τον  νέο ΕΟΠΥΥ στην γερμανική Task Force μέσα από τις επιτροπές «υγείας εν δράση» για την υλοποίηση του σχεδίου. Ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να διαψεύσει το σχετικό έγγραφο της ανάθεσης λέγοντας ότι πρόκειται για διαγωνισμό ενώ τα χρήματα θα δοθούν σε ιδιώτες και εταιρείες που θα τον κερδίσουν και θα κληθούν να υλοποιήσουν το έργο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί όμως,όπως και οι περισσότεροι φαίνεται να μην πείθονται.
 
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας σε μια σκληρή δήλωσή του επισημαίνει ότι ο κ.Γεωργιάδης: «Είναι κέρβερος όταν πρόκειται για δαπάνες που αφορούν στην υγεία των πολιτών. Όταν όμως πρόκειται για τις αμοιβές των επιτελών και των εγχώριων υποτελών της τρόικας τότε το υπουργείο Υγείας θυμίζει νυχτομάγαζο σε εποχή χλιδής, τότε που τα πεντοχίλιαρα χρησίμευαν και ως.. πετσετάκια». 
 
Ο κ.Βαρνάβας μιλά επίσης για εξωφρενικό γεγονός «να αμείβεται με 4,5 εκατ. ευρώ η μελέτη που θα διαλύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η οποία παραχωρείται κατευθείαν στην Task Force».
 
Εκτός αυτού αναφέρεται και στο διάλογο που είναι σε εξέλιξη με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανασυγκρρότηση της ΠΦΥ λέγοντας ότι: «Είναι προκλητικό να μιλά για διάλογο και να ζητά απαντήσεις από τους ιατρικούς φορείς ο υπουργός Υγείας όταν όχι μόνον έχει προαποφασίσει τι θα πράξει, αλλά έχει αποφασίσει και πώς θα το πράξει, καθιστώντας τον οποιονδήποτε διάλογο προσχηματικό».