Ελεύθερος υπό όρους ο συνδικαλιστής του "Σωτηρία"

10/10/2013 23:16
Ελεύθερος υπό όρους ο συνδικαλιστής του "Σωτηρία"
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία στον ανακριτή ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία» σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης μετά την επ' αυτοφώρου σύλληψή του για χρηματισμό.
 
Ο 45χρονος κατηγορήθηκε ότι απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ από τη διευθύντρια του νοσοκομείου για να ακυρώσει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
 
«Οι συνομιλίες δείχνουν ότι δέχτηκε εκβίαση. Επεσε θύμα. Υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουμε μηνύσεις στη συνέχεια. Το λάθος του είναι ότι πήρε τα χρήματα ενώ δεν ήθελε να τα πάρει», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Α. Λύτρας.
 
Από την πλευρά του ο 45χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών την κατηγορία που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν εκβίασα ποτέ και κανέναν. Εχω απεριόριστες εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο που μου στάθηκαν».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος καθώς η ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα είναι κάτω των 10 ετών (νόμος Καστανίδη).