"Χαράτσι" και στις συνταγές φαρμάκων!

8/10/2013 17:43
"Χαράτσι" και στις συνταγές φαρμάκων!

Μετά το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία το υπουργείο υγείας δεν σταματά εδώ. Δίνει άλλο ένα χτύπημα στις τσέπες των ασφαλισμένων ανασγκάζοντας τους όλους να πληρώνουν 1 ευρώ για κάθε συνταγή που παραλαμβάνουν. Δεν χρειάζεται βέβαια να φανταστεί κανείς τι θα προκαλέσει το μέτρο αυτό σε συνταξιούχους και άνεργους που πληρώνουν ήδη 5 ευρώ για κάθε επίσκεψή τους στα εξωτερικά ιατρεία,όπως και όλοι οι ασθενείς.

 

Παρ' όλα αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για χαράτσι καθώς πρόκειται απλώς για 1 ευρώ, χωρίς βέβαια να υπολογίσει ηλικιωμένους ασθενείς που αγοράζουν συχνά φάρμακα και πολλοί εξ αυτών παίρνουν σύνταξη 400 ευρώ. 
 
Και ο υπουργός Υγείας δεν ακούει τίποτε παρά και τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών. Μένει ακάθεκτος στις αδίστακτες πολιτικές του που με μπόλικο θράσος τολμά να τις ονομάζει κοινωνικές πολιτικές.
 
Είναι ενδεικτικό ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στην επιβάρυνση των ασφαλισμένων ανά συνταγή, “που κατά τον σχεδιασμό θα εισπράττεται από το φαρμακείο και θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ”.
 
Τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου υπενθυμίζουν ότι “το φαρμακείο δεν είναι μηχανισμός είσπραξης και απόδοσης δημοσίων εσόδων και σε κάθε περίπτωση το θέμα πρέπει να  συζητηθεί έγκαιρα με τον Υπουργό Υγείας , διότι εκτός από τη κοινωνική πλευρά δημιουργούνται και σοβαρά ζητήματα φορολογικής φύσεως”.