Με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη τιμήθηκε το ΕΚΑΒ Κρήτης

8/10/2013 14:08
Με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη τιμήθηκε το ΕΚΑΒ Κρήτης

Με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη διακρίθηκε το ΕΚΑΒ Κρήτης,η απονομή του οποίου πραγματοποιήθηκε το Σάβατο που μας πέρασε στο Ηράκλειο. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί ύψιστο φόρο τιμής τόσο για το ΕΚΑΒ όσο και για τη χώρα μας.

 

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία να προτείνει το ΕΚΑΒ για το βραβείο. Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντώνης Καϊλής αναφέρθηκε επαινετικά στην προσφορά του ΕΚΑΒ.
 
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΚΑΒ κ. Αριστομένης Συγγελάκης μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου κ. Δημ. Παπαγιαννίδη, του Δ.Σ. και των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ για την ύψιστη αυτή διάκριση, που επιβραβεύει την προσπάθεια των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ. στην Κρήτη και σ’ όλη τη χώρα. Χαρακτήρισε το ΕΚΑΒ. ως έναν οργανισμό κρίσιμο για τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική ασφάλεια, που σε 24ωρη βάση προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις.
 
Παρουσίασε τις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η νέα διοίκηση (ανανέωση στόλου, ψηφιακή σύγκλιση, νέος οργανισμός, σύστημα διασφάλισης της ποιότητας κ.α.), τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί έχουν ως προϋπόθεση την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και την περαιτέρω ενδυνάμωσή του.
 
Ο κ. Συγγελάκης ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ την ονομασία του εθνικού προγράμματος πρόληψης των ατυχημάτων και τραυματισμών που σχεδιάζει το ΕΚΑΒ για τα σχολεία όλης της χώρας σε πρόγραμμα Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, τιμώντας τη μνήμη τους και την προσφορά τους στην εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού.
 
Ο διευθυντής τουΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκος Γιαννακουδάκης αφιέρωσε το βραβείο στον αδικοχαμένο Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και παρουσίασε το ΕΚΑΒ Κρήτης, στέκοντας ιδιαίτερα στις καινοτομίες και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (ηλεκτρονική διαχείριση περιστατικών, πρωτόκολλα διαλογής - triage, ηλεκτρονική διαχείριση στόλου, δίκτυο απινιδωτών στην Κρήτη, έμφαση στην εκπαίδευση δημόσιων λειτουργών και κοινωνικών ομάδων, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα κτλ).
 
Στο τέλος της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δ. Βουρβαχάκη και του Β. Κελαράκη.