Ύποπτη υπόθεση χρηματισμού στο Σωτηρία

7/10/2013 17:12
Ύποπτη υπόθεση χρηματισμού στο Σωτηρία

Στο νοσοκομείο Σωτηρία φαίνεται να έλαβε χώρα η ύποπτη υπόθεση χρηματισμού συνδικαλιστή για την οποία ο υπουργός Υγείας θα προχωρήσει σε έκτακτες δηλώσεις εντός ολίγων ωρών.

 

Όπως όλα δείχνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομίου Σωτηρία ζήτησαν από τη διοικήτρια το πόσό των 50.000 εθρώ προκειμένου να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην πρωτοφανή για τα ιατρικά δεδομένα υπόθεση εμπλέκεται φυσικά και η αστυνομία η οποία εκλήθη από τη διοικήτρια όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες. Μάλιστα το απόγευμα θα δοθούν τα σχετικά έγγραφα και στον υπουργό Υγείας. 
 
Ωστόσο σε κατ ιδίαν συνομιλίες τους οι εκπρόσωποι των κεντρικών συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στο ΕΣΥ διατυπώνουν επιφυλάξεις καθώς το Σωματείο των εργαζομένων στο Σωτηρία είναι ουσιαστικά ανενεργό τα τελευταία χρόνια και οι όποιες κινητοποιήσεις γίνονται είναι μόνο μετά από σχετική απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ. 
 
Πηγές αναφέρουν επίσης ότι η διοίκηση του Σωτηρία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ενώ αυτήν την ώρα γίνεται διερεύνηση του θέματος τόσο από στελέχη του υπουργείου όσο και από την αστυνομία. 
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι δηλώσεις Άδωνι ο οποίος όπως φαίνεται εάν ισχύουν τα μέχρι τώρα δεδομένα θα έχει έναν άσο στο μανίκι του για να προχωρήσει στις όποιες αλλαγές και μέτρα στο ΕΣΥ.