Μπέζας: Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί στις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ

26/9/2013 18:30
Μπέζας: Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί στις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ

Οι  οποιεσδήποτε σχεδιαζόμενες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ,θα γίνουν χωρίς αιφνιδιασμούς και κατόπιν αξιοποίησης των σχετικών μελετών από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

 

Στην συνάντηση που είχε ο υφυπουργός με το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ τόνισε πως πρώτο μέλημα του υπουργείου θα είναι ο εξαντλητικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των σχετικών μελετών πριν την εφαρμογή των αλλαγών.

Σχετικά με τον ρόλο και την αποστολή του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Μπέζας επεσήμανε ότι δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία γιατί στόχος του Υπουργείου είναι μια ισχυρή, δημόσια και δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 
Όσον αφορά στη λειτουργία των Εργαστηρίων του ΕΟΠΠΥ, ο Υφυπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προβλεφτεί σχετική διάταξη προκειμένου να καταστεί δυνατή η προμήθεια αντιδραστηρίων.
 
Στη συνάντηση με τον υφυπουργό συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Κονδύλος, ο Γραμματέας κ. Ζαφείρης Δημητρούλης και το Μέλος κ. Αχιλλέας Γαβράς του Προεδρείου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ.