Κατάργηση κάθε ίχνους "δωρεάν Υγείας"!!

24/9/2013 11:01
Κατάργηση κάθε ίχνους "δωρεάν Υγείας"!!
Αυξάνουν το εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ από τα 5 που είναι σήμερα, αρχής γενομένης από το 2014. Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης που πριν από μερικές ημέρες διέψευδε πώς θα συμβεί κάτι τέτοιο, μετά τις «εντολές» που έλαβε από την τρόικα με την οποία συναντήθηκε χθές, προχώρησε σήμερα σε προαναγγελία της κατάργησης κάθε ίχνους «δωρεάν υγείας».  
 
Επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πώς θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για το εισιτήριο αυτό, καθώς δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι. Δεν λαμβάνει υπόψη του όμως ο κ. Γεωργιάδης πώς εξαιτίας των αυξήσεων στα φάρμακα και τις μειώσεις συντάξεων και μισθών αδυνατούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να πληρώσουν ένα εισιτήριο τις τάξεως των 25 ευρώ.Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για σκεφτεί κανείς μια τόσο άμεση συνέπεια,ο κύριος Γεωργιάδης φαίνεται πως δεν διαθέτει ούτε την έλάχιστη.
 
Δεν λαμβάνει υπόψη του επίσης πώς άνθρωποι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα ή απαιτείται συχνά να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Το εισιτήριο των 25 ευρώ και τα φάρμακα τους ισοδυναμούν με τη σύνταξη τους.
 
Την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτό το μέτωπο γιατρών - υπουργείου Υγείας, έπειτα από την  χθεσινή αναφορά του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη -  μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της τρόικας - για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που επιδίδονται σε όργιο υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων.
 
Τουλάχιστον 87 γιατροί, παθολόγοι, καρδιολόγοι και ορθοπεδικοί ως προς την ειδικότητα, βρίσκονται στο στόχαστρο των αρμοδίων αρχών για υπερβολική συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του Οργανισμού.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι στιγμής οι έλεγχοι έχουν «δείξει» 60 γιατρούς σε όλη τη χώρα που έγραφαν σωρηδόν αξονικές τομογραφίες, δηλαδή τις πλέον ακριβές απεικονιστικές εξετάσεις, ακόμη και σε νεκρούς!
 
Μάλιστα, κάποιοι εκ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνταγογραφούσαν τις υψηλού κόστους εξετάσεις επί μήνες μετά το θάνατο του δικαιούχου-κατόχου του βιβλιαρίου ασθενείας.