Στο δρόμο οι γιατροί για την κινητικότητα

10/9/2013 12:51
Στο δρόμο οι γιατροί για την κινητικότητα
Νέο πιο σκληρό κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν γιατροί και εργαζόμενοι με αφορμή τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο ΕΣΥ. Πότε θα αδειάσουν τα νοσοκομεία από τις απεργίες;
 
Με ένα νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει, επιχειρούν οι γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) των δημοσίων νοσοκομείων να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων και υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας. 
 
Καταρχάς σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) καθώς προκήρυξαν 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου από 11π.μ. έως 3μ.μ.
 
Στις 12 θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας ενώ στην Περιφέρεια αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν μπροστά στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών.
Ταυτόχρονα συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
 
Οι γιατροί από την άλλη μετά από Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να προκηρύξει τριήμερη απεργία Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 17,18,19 Σεπτεμβρίου. 
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για όλες τις δραματικές περικοπές στον τομέα της Υγείας και σημειώνουν μεταξύ άλλων:
 
Η εκκένωση – κατάργηση 8 Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης γίνεται ταυτόχρονα με :
-τα κραυγαλέα λειτουργικά προβλήματα όλων των Νοσοκομείων – κυρίως της περιφέρειας και την ερήμωσή τους από προσωπικό που είτε συνταξιοδοτείται είτε εξαναγκάζεται σε αποχώρηση, χωρίς να αναπληρώνεται
-τη διαθεσιμότητα- ομηρία 1835 ατόμων νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των Νοσοκομείων 
- την ραγδαία αύξηση των υποστελεχωμένων Τμημάτων-Κλινικών-Μονάδων πολλά εκ των οποίων οδηγούνται σε κατάργηση
-τα ανασφαλή προγράμματα εφημεριών
-τις επικίνδυνες ελλείψεις υγειονομικού υλικού, αντιδραστηρίων και φαρμάκων
-τη μεθόδευση για τις συγχωνεύσεις και εκκενώσεις των περισσοτέρων εκ των 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομείων
- την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ
-την εξώθηση των νέων γιατρών σε αναγκαστική μετανάστευση
-την υποβάθμιση των δομών πρόληψης και ψυχικής υγείας 
-τη συνεχιζόμενη διαφθορά, παραοικονομία, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στο χώρο της υγείας, που αντιμετωπίζεται σπασμωδικά με τον ισοπεδωτικό προπηλακισμό του ιατρικού σώματος, τις αυθαιρεσίες με τα γενόσημα, τις αυτοδίκαιες αργίες που ακυρώνονται στα Διοικητικά Δικαστήρια 
-τη χυδαία επίθεση στους γιατρούς και εργαζόμενους από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τις ανοιχτές απόπειρες εκφοβισμού.
 
 Γι αυτό και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις δράσεις της ΑΔΕΔΥ, αλλά και να συντονιστούν με όλους τους διαμαρτυρόμενους κλάδους όπως την ΟΛΜΕ.
 
iatropedia.gr