"Δώστε τώρα τα λεφτά" απαιτούν οι γιατροί απ'τον ΕΟΠΥΥ

5/9/2013 11:19
"Δώστε τώρα τα λεφτά" απαιτούν οι γιατροί απ'τον  ΕΟΠΥΥ
"Υλοποιήστε τώρα την εντολή του πρωθυπουργού και καταβάλετε τα οφειλόμενα" διαμηνύουν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ. Σε λίγο θα ξεχάσουν και οι ίδιοι από πότε έχουν να πληρωθούν...
 
Tην ανάγκη να υλοποιήσει ο ΕΟΠΥΥ την ξεκάθαρη εντολή του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους υγείας, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και οι γιατροί, έθεσε ο Πρόεδρος το Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης στη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δ. Κοντό.
 
Ο ΙΣΑ έθεσε μια σειρά από ζητήματα στον Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μεταξύ άλλων:
 
• Την ισότιμη πληρωμή όλων των παρόχων υγείας από ΕΟΠΥΥ. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να γίνει ταχύτερη αποπληρωμή των ιατρικών επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ (θα πληρωθούν έως Φεβρουάριο 2013) και ιατρικών πράξεων (θα πληρωθούν έως Μάρτιο του 2013), επισημαίνοντας ότι για τις ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις του Ιανουαρίου 2013 μόλις εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής.
 
• Την επιτάχυνση της διαδικασίας για την αποπληρωμή των παλαιών ληξιπρόθεσμων για έτη 2010-2011 ( επισημαίνοντας ότι η Κεντρική ΥΠΑΔ έχει σταματήσει στον Οκτώβριο 2010 στην καλύτερη περίπτωση, ενώ το ΤΑΠΟΤΕ (ΤΑΥΤΕΚΩ) και το ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ) δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα μήνα.