Γαλαντόμος με "ξένα λεφτά" ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ

9/8/2013 12:11
Γαλαντόμος με "ξένα λεφτά" ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ
Μαχαίρι στα υπέρογκα ποσά που δίνονται για καθαριότητα, τηλέφωνα, ταχυδρομικά τέλη,  έπιπλα καθώς και σε κάθε είδους ιδιωτικές υπηρεσίες αγνώστου …χρησιμότητας, βάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μαζέψει τον "ασυμμάζευτο" προϋπολογισμό του Οργανισμού. 
 

Ένας προϋπολογισμός που έγινε με διάθεση… γαλαντομίας, καθώς προβλέπει μόνο για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΟΠΥΥ κάτι παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ  

To μεγάλο ψαλίδισμα αναμένεται να πέσει  στην καθαριότητα του ΕΟΠΥΥ καθώς έχουν προϋπολογιστεί δαπάνες καθαρισμού γραφείων 5,8 εκατ ευρώ, προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 340.000 ευρώ, προμήθεια απολυμαντικού υλικού 100.000 ευρώ, πλυντικά 200.000 ευρώ, ενώ εκκενώνονται ακόμα βόθροι με το ποσό των 100.000 ευρώ!
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι  πολλά από τα 550 κτίρια που έχει σήμερα στην κατοχή του ο ΕΟΠΥΥ υποχρησιμοποιούνται με συνέπεια να μη δικαιολογούνται τα μεγάλα αυτά ποσά. 
 
1.000.000 ευρώ για τηλέφωνα!
 
Όριο δαπανών θα τεθεί όμως και στις επικοινωνιακές ανάγκες του οργανισμού καθώς κάποιοι είχαν εμπνευστεί στην εποχή του e-mail και της πολυδιαφημισμένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ να διαθέτει ταχυδρομικά τέλη ύψους 1 εκατ. ευρώ αλλά και 2,5 εκατ. ευρώ για «τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη εσωτερικού».
 
 
 
iatronet.gr