Ανοιχτός πόλεμος Άδωνι με τους γιατρούς του ΕΣΥ

7/8/2013 11:43
Ανοιχτός πόλεμος Άδωνι με τους γιατρούς του ΕΣΥ
Την μορφή ανοιχτού πολέμου έχουν πλέον λάβει οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του ΕΣΥ. Οι δύο αντιμαχόμενες πια πλευρές βρίσκονται κάθε λίγο και λιγάκι στα χαρκώματα εξαιτίας της αλλαγής χρήσης των μικρών νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
Αναλυτικότερα  μιλώνταςστα ερζιανά κύματα ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε αιχμές κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών των γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ   αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι :"το σχέδιο αμφισβητείται μόνο από τους συνδικαλιστές και από κανέναν άλλο. Πρέπει να σας πω ότι αυτοί οι συνδικαλιστές -οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, αποδεικνύεται δυστυχώς ότι εκφράζουν την παλιά Ελλάδα, την οποία θέλουμε να αλλάξουμε-, δεν εκφράζουν τον κόσμο των νοσοκομείων’’.
 
Από την  πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας αφού  επανέλαβε  την πεποίθηση του ότι  με το εν λόγω σχέδιο θα  υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων από το ΕΣΥ  ανακοίνωσε πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.
 
Μάλιστα απαντώντας στις  αιτιάσεις του υπουργού υγείας  ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι " αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης ότι αν θα γίνουν απολύσεις, θα παραιτηθεί είναι λόγια του αέρα. Εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν απολύσεις, άσχετα με το τι λέει ο υπουργός».