Τα πάνω κάτω στις εφημερίες των Δημόσιων Νοσοκομείων

6/8/2013 11:49
Τα πάνω κάτω στις εφημερίες των Δημόσιων Νοσοκομείων

Αναταραχή προκαλείται στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα με την αλλαγή χρήσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο νέος υγειονομικός χάρτης πρόκειται να φέρει τσουνάμι αλλαγών κι αναταράξεις στις εφημερίες μιας και τα νοσοκομεία "κορμού" πια θα πρέπει να ενισχυθούν ακόμα πιο πολύ.

Σε πλήρη εφημερία θα τεθούν για την ακρίβεια τα νοσηλευτικά ιδρύματα "Παμακάριστος" και το Ογκολογικό "Άγιοι Ανάργυροι".

Έτσι αναμένεται το επόμενο διάστημα  να κληθούν να στελεχώσουν τα τμήματα των επειγόντων περιστατικών χειρουργοί, καρδιολόγοι και παθολόγοι .

Ένα σενάριο που σχεδιάζεται είναι να υπάρξει ενοποίηση των βασικών τμημάτων των νοσοκομείων και να δημιουργηθούν ενιαίοι τομείς που θα αναλάβουν να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά.  Με τον τρόπο αυτό τα περιστατικά που θα φθάνουν στο ΕΣΥ θα αντιμετωπίζονται με ορθό τρόπο και θα καθοδηγούνται στη συνέχεια στις ανάλογες κλινικές.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να μειωθούν οι άσκοπες εισαγωγές ασθενών, συνεπώς να μειωθούν και τα έξοδα των νοσοκομείων.