Επίσημο φακέλωμα των Ελλήνων ασθενών απαιτούν οι τροϊκανοί!

2/8/2013 14:09
Επίσημο φακέλωμα των  Ελλήνων  ασθενών απαιτούν οι τροϊκανοί!

Με την δικαιολογία της καταγραφής όλων των δαπανών για τον καθένα ξεχωριστά,το πλήρες φακέλωμα των Ελλήνων ασθενών βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Τα πάντα θα καταγράφονται πια κατόπιν εντολής της τρόικας.Από ονόματα και διευθύνσεις μέχρι και όλα τα φάρμακα αναλυτικά που έχουν ληφθεί από κάθε Έλληνα ασθενή.
 
Βέβαια κάτι τέτοιο εγείρει ποικίλες αντιδράσεις καθώς σε πολλές περιπτώσεις θα μιλάμε για για παραβίαση προσωπικών δεδομένων των ασθενών,τα οποία δεν είναι απίθανο να αξιοποιηθούν αργότερα από εργοδότες και ασφαλιστικές εταιρείες.

Ειδικότερα, μέσα στις υποχρεώσεις της χώρας μας σύμφωνα με το νέο μνημόνιο είναι η κυβέρνηση να αρχίσει να αναπτύσσει ένα σύστημα ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για τον ασθενή ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του. Ένας φάκελος που θα αναφέρει ασθένειες, ιστορικό, νοσηλείες, κόστος παραμονής σε νοσοκομείο, φάρμακα που έχουν ληφθεί.

Να σημειωθεί πάντως πως πολλές χώρες της Ευρώπης δεν έχουν αποδεχτεί τον φάκελο-κάτι διόλου τυχαίο-μιας και οι φόβοι πως τα δεδομένα ενδέχεται να πέσουν σε λάθος χέρια και να χρησιμοποιηθούν τελικά εις βάρος των ασθενών είναι έντονοι.

Εξάλλου στο εξωτερικό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου οι πολίτες δεν προσλαμβάνονται ακόμη και σε εργασία επειδή παρουσιάζουν προβλήματα υγείας ενώ και ασφαλιστικές εταιρείες δεν τους ασφαλίζουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο.