Τα προφυλακτικά διατηρούν την...ισορροπία του γυναικείου κόλπου

31/7/2013 16:29
Τα προφυλακτικά διατηρούν την...ισορροπία του γυναικείου κόλπου
Αυτό το μέτρο αντισύλληψης αλλά και προστασίας από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξάνει τα επίπεδα των φιλικών βακτηρίων προλαμβάνοντας επίσης τις φλεγμονές στην ευαίσθητη περιοχή των γυναικών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Κινέζων επιστημόνων.

 

Tα προφυλακτικά κάνουν καλό στην περιοχή του γυναικείου κόλπου, ισχυρίζονται Κινέζοι επιστήμονες.
 
Αυτό το μέτρο αντισύλληψης αλλά και προστασίας από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξάνει τα επίπεδα των φιλικών βακτηρίων προλαμβάνοντας επίσης τις φλεγμονές στην ευαίσθητη περιοχή των γυναικών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστημίο του Πεκίνου.
 
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 164 υγιείς γυναίκες, ηλικίας 18 έως 45 ετών, επισημαίνει ότι εκπονήθηκε στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη γιατί εκεί εφαρμόζεται η πολιτική του ενός παιδιού και οι γυναίκες κάνουν τα τελευταία χρόνια ευρύτατη χρήση του προφυλακτικού. 
 
Από τις εθελόντριες , οι 72 χρησιμοποίησαν προφυλακτικό, οι 57 το λεγόμενο διάφραγμα και οι 30 επέλεξαν την "αποχή" τις επικίνδυνες ημέρες.  
 
Οι επιστήμονες εστίασαν την έρευνά τους στον λακτοβάκιλλο, μία ομάδα βακτηρίων που εντοπίζονται στην φυσική χλωρίδα του κόλπου και προστατεύουν τον γυναικείο κόλπο από φλεγμονές.  
 
Με βάση τα αποτελέσματα της κινεζικής έρευνας, στον κόλπο των γυναικών που χρησιμοποίησαν προφυλακτικό ανιχνεύτηκε μεγαλύτερη ποσότητα γαλακτοβάκιλου γεγονός ,που όπως επισημαίνουν, οι επιστήμονες της θωρακίζει από τυχόν μολύνσεις. 
 
Για τους ερευνητές, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του κολπικού "οικοσυστήματος" των γυναικών κυρίως με την... άφιξη του σπέρματος. 
 
Τα προφυλακτικά μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση της ισορροπίας του γυναικείου κόλπου. 
 
{Πηγή:protothema.gr}