Τέλος στα φακελάκια απαιτεί η τρόικα από τον Άδωνι!

30/7/2013 12:16
Τέλος στα φακελάκια απαιτεί η τρόικα από τον Άδωνι!
Απόλυτη διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς απαιτεί η τρόικα από το Υπουργείο Υγείας.
 
Στο μάτι των ευρωπαίων έχουν μπει τα φακελάκια στο ΕΣΥ,καθώς ακόμη και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να γλεντούν με το χάος και την ασυδωσία που επικρατεί.
 
Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο που πρόκειται να συμφωνηθεί έως και το τέλος του χρόνου,η κύβέρνηση οφείλει να βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις δαπάνες του ΕΣΥ,ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να περιορίσει τα φαινόμενα διαφθοράς όπως τα φακελάκια.
 
Ειδικότερα σημειώνεται στο μνημόνιο ότι θα πρέπει η κυβέρνηση « να ενισχύσει τους μηχανισμούς που καταπολεμούν τη διαφθορά και περιορίζουν τις άτυπες πληρωμές στα νοσοκομεία». Πρόκειται για μια δράση που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη από την ελληνική πλευρά γι αυτό η τρόικα ζητά εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα τα οποία μάλιστα θα είναι διάρκειας και αν χρειασθεί θα πρέπει να ανανεώνονται.
 
Τα χρήματα που "θα" καταβάλλουν οι δανειστές μας δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα φακελάκια αλλά και τις προμήθειες στις αγορές του υγειονομικού υλικού,μιας κι εδώ και δεκαετίες πολλοί είτε υπερτιμολογούν είτε δωροδοκούν.