Το ΙΚΑ έχασε την..."όρασή" του στην Κάλυμνο!

23/7/2013 16:04
Το ΙΚΑ έχασε την..."όρασή" του στην Κάλυμνο!

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε το χάος που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Ο λόγος γίνεται για το ΙΚΑ της Καλύμνου,το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε λανθασμένους αριθμούς αναφορικά με το πόσοι τυφλοί υπάρχουν στο νησί και πόσοι εισέπρατταν επιδόματα χωρίς ουσιαστικά να τα δικαιούνται.

Το νησί των σφουγγαράδων φαίνεται να έχει μετατραπεί στο νησί της ανικανότητας σχετικά με την εκεί λειτουργία του ΙΚΑ,αφού οι υπηρεσίες του έχασαν το "φώς" τους κατα την διαδικασία καταμέτρησης των τυφλών της περιοχής.

Διαδικασία διερεύνησης έχει ξεκινήσει μάλιστα η διοίκηση του Ιδρύματος με την απειλή για πειθαρχικές ευθύνες σε όσους δημοσίευσαν τα ψεύτικα στοιχεία.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ: «Σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την επανάκριση επιδοματούχων τυφλότητας, στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου (όπου εξετάστηκαν επιδοματούχοι Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Λειψών και Πάτμου), διευκρινίζεται ότι από λανθασμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών δημοσιοποιήθηκαν εσφαλμένα στοιχεία σε ότι αφορά τους μη δικαιούχους χορήγησης επιδόματος τυφλότητας».
 
Από τη διεξοδική επανεξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου, από τους 89 κληθέντες για επανεξέταση, προσήλθαν τελικά 80 εκ των οποίων οι 28 κρίθηκαν ως μη τυφλοί (ποσοστό 35%).