Ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική;

27/6/2013 09:51
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική;

Όλες γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής. Μισή ώρα την ημέρα, είναι αρκετή για να βελτιωθεί η φυσική μας κατάσταση. Το πότε όμως θα κάνουμε γυμναστική, είναι ένα σημείο κλειδί για να αποκτήσουμε τα μέγιστα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο!

Και φυσικά η πιο κατάλληλη ώρα για γυμναστική, είναι το πρωί! Όταν γυμναζόμαστε το πρωί, αποκτάμε περισσότερη ευεξία και ενέργεια που μας συντροφεύει για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πέρα όμως από αυτό, το πρωί καίμε περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Έρευνες έχουν δείξει ότι εάν γυμναζόμαστε με άδειο στομάχι, ο οργανισμός αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο λίπος, και να το κάψει! Επίσης μελέτες αναφέρουν, πως η ίδια γυμναστική σε διάρκεια και ένταση το πρωί, είναι πιο αποτελεσματική, από το απόγευμα, αλλά και από το βράδυ!

Δεν είναι ανάγκη, να κάνετε γυμναστική με άδειο στομάχι, ένα ελαφρύ γεύμα πριν και ένα καλό πρωινό μετά, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι. Επίσης πολύ νερό, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό και θα σας βοηθήσει. Ακόμη έχει αποδειχτεί πως πριν τη γυμναστική, η κατανάλωση καφέ, βοηθάει το σώμα να κάψει έως και τις διπλάσιες θερμίδες!

Εάν κάνετε γυμναστική το πρωί, είναι σίγουρο πως δε θα την παραμελήσετε, ενώ εάν την αφήσετε για το απόγευμα, θα βρεθούν πολλές δικαιολογίες-ειδικά εάν δουλεύετε- και στο τέλος δε θα κάνετε καθόλου. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να βρει δικαιολογίες λοιπόν!

Μη σας φαίνεται δύσκολο, σκεφτείτε πόσα μπορείτε να κερδίσετε και βάλτε το ξυπνητήρι σας μισή ώρα πίσω! Θα κερδίσετε πολύ περισσότερο, σε βάθος χρόνου και τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν!


Πηγή: .dynamikhgynaika.gr