Εξώδικο Σκοπούλη για τους χαρακτηρισμούς του ΙΣΑ

10/6/2013 10:44
Εξώδικο Σκοπούλη για τους χαρακτηρισμούς του ΙΣΑ

Με εξώδικο απάντησε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη στις πρόσφατες ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, οι οποίες την χαρακτήριζαν επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και της ζητούσαν να αποχωρήσει από τη θέση της.

«Οι περιεχόμενοι υβριστικοί και καταφρονητικοί χαρακτηρισμοί, «άσχετοι», «αδιάφοροι και επικίνδυνοι καιροσκόποι», προσβάλλουν απρόκλητα και κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την  υπόληψή της, το   κύρος και την αξιοπρέπεια της ως ατόμου και ως επιστήμονα, αποδίδοντας σε εκείνη  ιδιότητες που κατάφωρααπάδουν  προς την ηθική, κοινωνική, επιστημονική   και θεσμική  υπόσταση και αξία της», τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Η Υφυπουργός επισημαίνει  ότι ο κ. Πατούλης όχι μόνο χρησιμοποίησε τον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά ταυτόχρονα κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό,  εκμεταλλευόμενος  την έτερη  ιδιότητά του ως  Δημάρχου Αμαρουσίου,  απέστειλε ηλεκτρονικά σε όλο το δίκτυο των μελών της ΚΕΔΕ,  την ως άνω υβριστική  ανακοίνωση,  προφανώς για  λόγους πολιτικής προπαγάνδας.

Η κα Σκοπούλη, ζητά από τον κ. Πατούλη όπως εντός  τριών  εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της εξώδικης ανακαλέσει με έγγραφη ανακοίνωσή του που θα  αναρτηθεί και θα διανεμηθεί  με τον ίδιο τρόπο όπως και η υβριστική από 02/6/2013 ανακοίνωση, τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης να απέχει στο μέλλον από ανάλογες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και ύβρεις .

Απαντώντας στο εξώδικο Σκοπούλη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ότι εδώ και καιρό έχει ζητήσει την αποπομπή της κας Φ. Σκοπούλη από τη θέση της Υφυπουργού Υγείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία όταν παρακωλύεται το έργο του Υπουργείου Υγείας ή όταν δίνονται λάθος εντυπώσεις και λάθος πληροφορίες, όπως στη «Διοίκηση Σκοπούλη»

Μία κυβερνητική εκπρόσωπος της Υγείας που προσβάλλει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τους Κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο τη νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης, δεν έχει ούτε τεχνογνωσία ούτε αποτελεσματικότητα στην άσκηση πολιτικής για την Υγεία.

«Σε χέρια άσχετων» χαρακτηρίζεται η Δημόσια Υγεία όταν η Υπουργός ΔΕ γνωρίζει ποιους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας έχει και ποιοι από αυτούς κάνουν εμβολιασμούς, ή ποιοι από αυτούς έχουν εμβόλια.